X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Ghimpu îi sugerează lui Timofti să-și dea demisia

16 apr. 2013,, 13:35   Politică
5982 8
Foto: inprofunzime.md
Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că președintele țării, Nicolae Timofti, trebuie să-și dea demisia din funcție, deoarece, pe timpul cînd activa ca judecător, l-a trimis la tratament psihiatric forțat pe dizidentul Gheorghe David. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL a spus că a aflat despre actul comis de Nicolae Timofti după numirea acestuia în funcția de președinte, relatează NOI.md.

„Președintele trebuie să-și dea demisia, fiindcă a trimis la casa de nebuni o persoană care a luptat pentru adevăr. Se vede că a fost și atunci un mare... de asta se ține de Filat. El nu înțelege că Filat se duce la fund”, a spus Ghimpu.

Gheorghe David a decedat în 2007, la două decenii de la trimiterea sa la spitalul de psihiatrie „de tip special”, la Dnepropetrovsk, în Ucraina. Actualul președinte Timofti îl găsea vinovat atunci pe David de „propagandă sistematică, în scris și oral, a ideilor cu caracter naţionalist, urmărind scopul de a provoca duşmănie naţională faţă de persoanele de naţionalitate rusă, de a discredita politica naţională leninistă a PCUS”

Președintele spune că regretă acel episod și că va da explicații în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?