X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip, despre vizita reprezentanților FMI în Moldova

1 mar. 2017,, 09:18   Economie
2546 7

Premierul Pavel Filip consideră că "rezultatele vizitei a Misiunii FMI în Republica Moldova inspiră optimism".

El și-a expus opinia în cadrul unui briefing de presă susţinut la finalul vizitei de lucru a Misiunii FMI la Chişinău.

"În general avem rezultate pozitive, în pofida faptului că întotdeauna există anumite domenii în care trebuie să depunem efort pentru a îmbunătăţi situaţia din cadrul acestora. Sîntem hotărîţi să îndeplinim toate obligaţiile asumate anterior. Chiar dacă uneori măsurile care trebuie întreprinse nu sînt populare sau confortabile, într-un final acestea sînt direcţionate spre îmbunătăţirea bunăstării populaţiei", a declarat Pavel Filip.

Potrivit lui, prognoza indicatorilor macroeconomici de dezvoltare a fost îmbunătăţită. Astfel, conform prognozelor, PIB-ul în anul 2017 va spori cu 4,5%, şi nu 3%, după cum s-a prognozat anterior. Printre succese premierul a remarcat, de asemenea, reducerea semnificativă a ratei inflaţiei în anul 2016, de la 13,5% în 2015, la un nivel record în ultimii ani de circa 2,4%.

"În anul curent planificăm să menţinem inflaţia la limita ţintei stabilite de Banca Naţională a Moldovei. De asemenea, se aşteaptă creşterea salariului mediu cu circa 10,1% pînă la 5600 de lei (260 de euro). Se prognozează sporirea exportului cu circa 10%, iar a importului cu 8%. Acest lucru va contribui la creşterea veniturilor în buget şi a investiţiilor", a menţionat Pavel Filip.

El a comunicat că pînă la sfîrşitul lunii martie va fi prezentat un document cu privire la dezvoltarea economică, care va constitui baza pentru îmbunătăţirea programului "Moldova 2020", precum şi vor fi reflectate principalele obiective ale programului "Moldova-2030".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?