O dronă Ford va putea livra colete pe cale aeriană

O dronă Ford va putea livra colete pe cale aeriană

În cadrul unui program întreg de cercetare a tehnologiilor de perspectivă pentru orașele mari, cu denumirea  City of Tomorrow, compania Ford a prezentat concepția serviciului autonom de livrare a coletelor Autolivery.

Participarea omului în acest proces, în general, nu se ia în calcul.
 
Concepția Autolivery, elaborată de designerii studioului Ford din Shanghai, a fost prezentată ca parte a concursului  de fabrică Last Mile Mobility Challenge. Conform acestei concepții, în mare parte, coletul va fi transportat cu ajutorul unui furgon fără pilot, iar livrarea de la furgon pînă la ușa comanditarului va fi asigurată de drone autonome – în acest fel, coletele vor parcurge o anumită distanță pe calea aerului.
 
Raza de acțiune a dronelor, potrivit elaboratorilor, nu va depăși 15 metri – suficient pentru a livra coletul de la furgon pînă la ușa destinatarului. În afară de aceasta, dronele vor putea fi de folos acolo unde furgonul va întîmplina dificultăți la parcare sau dacă comanditarul se află la etajele superioare.
 
Cei de la Ford planifică să lanseze și o linie de aparate de zbor fără pilot pentru pasageri: compania lucrează activ asupra sistemelor de dirijare automată cu care urmează să fie dotate automobilele în serie deja în 2021. În ceea ce ține de automatizarea procesului de livrare a coletelor, în acest sens se muncește activ. Muncesc din greu nu doar   producătorii auto dar și de transportatorii, și comercianții mari – cum ar fi spre exemplu Amazon, care asimilează tehnologiile de livrare a coletelor mici cu ajutorul dronelor pe o distanță de 24 de km. 
 
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load