Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Eugen Doga, omagiat la Parlament

28 feb. 2017,, 13:00   Societate
2177 0

La 1 martie compozitorul Eugen Doga își va marca cea de-a 80-a aniversare. Cu acest prilej, în capitală vor fi organizate mai multe evenimente, printre care unul la Parlament, informează NOI.md.

Astfel, mîine, începînd cu ora 12.00, în incinta Parlamentului se va desfășura manifestația „Eugen Doga – 80 de primăveri”. Programul activității va cuprinde o expoziție de fotografii, afișe și publicații din colecția personală a maestrului și din arhiva Academiei de Științe.

Totodată, muzica maestrului va răsuna la Parlament în interpretarea copiilor de la Școala de Muzică „Eugen Doga”, Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, din Corala „Vocile primăverii” și din cvartetul de la Radio Moldova. Evenimentul va culmina cu recitalul compozitorului Doga și naistului Vasile Iovu.

„Recunoscută în întreaga lume, muzica maestrului Eugen Doga rezistă timpului și străbate hotarele. Ziua de 1 martie va fi Sărbătoarea muzicii în Parlament, alături de celebrul Eugen Doga”, a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?