X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Amenzi mai mari pentru conducătorii auto (DOC)

27 feb. 2017,, 13:15   Societate
4474 0

Majorarea mărimii unității convenționale va duce la creșterea rapidă a amenzilor pentru încălcarea regulilor de circulație


Posesorii de automobile, care încalcă Regulamentul circulaţiei rutiere (RCR) sau condițiile de utilizare a unității de transport, din 17 martie, vor trebui să achite amenzi care le depășesc de pînă la 2,5 ori pe cele curente. De asemenea, va crește în mod semnificativ limita maxim admisibilă a amenzilor, informează NOI.md.

Cea mai considerabilă însă este amenda pentru automobiliștii care conduc în stare de ebrietate sau după consumarea drogurilor, precum și sub influența substanțelor psihotrope. Amenda pentru această încălcare va ajunge la 25 mii lei, asta chiar dacă acum aceasta constituie 3 mii de lei. Aceeași amendă riscă și șoferii care și-au oferit mijlocul de transport unei persoane, aflată în stare de ebrietate.

Menționăm printre cele mai "scumpe" încălcări ale RCR: încălcarea regulilor de circulație pe la punctele de trecere ale căii ferate (pînă la 3,75 mii de lei), depășirea vitezei cu mai mult de 40 km / h (1,5 mii de lei), încălcări al RCR, care au cauzat vătămare corporală ușoară victimelor sau daune vehiculului, încărcăturii, drumurilor și utilajelor rutiere (1.2 - 1.5 mii de lei), dar și nerespectarea traficului și a semnelor-informatoare, marcajelor rutiere (900 lei).

În lista, care va intra în vigoare pe data de 17 martie, figurează și amenzi noi. Astfel, pentru exploatarea vehiculelor cu volan pe dreapta este prevăzută o amendă de pînă la 750 de lei și 3 puncte de penalizare, iar pentru exploatarea vehiculelor echipate cu dispozitive speciale de lumină și / sau o alarmă sonoră, fără permisiunea organelor competente - pînă la 3,6 mii lei și 5 puncte de penalizare. Vor primi amenzi și șoferii care utilizează dispozitive pentru detectarea aparatelor de măsurare a vitezei sau care perturbă funcționarea acestora. Amenda pentru această încălcare va ajunge la 1,2 mii lei și 3 puncte de penalizare.

Modificările țin și de limita maxim admisibilă a amenzilor pentru încălcările pe drum. Pentru persoanele fizice, această limită va ajunge la 25 mii lei, iar pentru persoanele juridice și funcționari la 75 mii lei. Întîrzierea achitării amenzii cu mai mult de 30 de zile va fi penalizată foarte dur. Dacă mai devreme pentru întîrzierea achitării amenzii automobiliști plăteau 3 mii de lei, din 17 martie, pentru acest tip de încălcare, vor fi nevoiți să achite pînă la 25 de mii lei.

De notat faptul că în anul 2016 unitatea convențională pentru amenzi, desemnată în Codul penal și în Codul de procedură penală, a fost majorată de la 20 pînă la 50 de lei. Noua mărime a unității convenționale va intra în vigoare și va fi aplicată pentru încălcarea regulilor de circulație și de exploatare a vehiculului din 17 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?