Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Sheriff” a revenit pe poziția de lider al Diviziei Naționale

27 feb. 2017,, 11:20   Sport
2821 0

Înfrîngerea suferită de „Milsami” într-un meci cu clubul de fotbal „Zaria” i-a permis „Sheriff”-ului să conducă în clasamentul DN.


În urma celei de-a 20-a etape care a deschis partea de primăvară a sezonului în Divizia Națională (DN), jucătorii „Milsami” au cedat la Vadul lui Vodă în fața clubului „Zaria” cu scorul de 1: 2. „Sheriff” nu a ratat ocazia de a-l devansa pe principalul rival în lupta pentru trofeu, relatează NOI.md.

Clubul „Zaria” a revenit după pauza de iarnă, fiind hotărît să se implice în lupta pentru titlul de campion al Moldovei. Stadionul de la Orhei, unde clubul „Milsami” organizează de obicei meciurile de acasă, nu a fost adus în stare corespunzătoare, motiv pentru care meciul a fost mutat la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei de la Vadul-lui-Vodă. Meciul în deplasare împotriva echipei care, pînă în weekendul trecut a condus clasamentul DN, a arătat că fotbaliștii clubului „Zaria” au venit la partea de primăvară a campionatului mai pregătiți decît „vulturii” (porecla jucătorilor „Milsami” –nota red.).



Oaspeții au dominat terenul din primele clipe și i-au dezamăgit pe fanii echipei gazdă deja în minutul al 19-lea. Apărătorul clubului „Zaria” Victor Golovatenco a primit pasa și a trimis mingea în colțul apropiat al porții apărate de portarul „Milsami” Radu Mîțu. „Vulturii” au reușit să restabilească paritatea în scor doar după o jumătate de oră. Atacantul Alexandr Boiarciuc care s-a transferat la „Milsami” în pauza de iarna de la clubul „Iași” a reușit să se facă remarcat în primul său meci oficial în componența noii echipe. El a intrat în careul de pedeapsă și a înscris în poarta lui Serghei Pașcenco.

Totuși, ultimul cuvînt a aparținut jucătorilor echipei „Zaria”. Igor Bugaiov a întrerupt seria fără goluri, care a durat din august 2016, marcînd în poarta „Milsami” în minutul 69 al întîlnirii și stabilind scorul final de 2: 1. Această victorie i-a permis echipei de la Bălți să se apropie de clubul „Milsami”, decalajul dintre fiind de doar la un punct. Clubul de la Orhei, la rîndul său, a coborît pe a doua poziție, care pînă de curînd a fost ocupată de „Sheriff”.

Clubul transnistrean a urcat în topul Diviziei Naționale pentru prima oară din decembrie 2016, cînd a cedat în fața „Milsami” cu scorul de 1: 2. În meciul turului al 20-lea „viespile” au învins cu ușurință în deplasare la Nisporeni echipa locală „Speranța”, cu scorul de 1: 2. În meciul turului al 20-lea” s-au făcut remarcați Eugen Oancea și legionarul croat Iosip Brezovec de la „Sheriff care continuă să conducă în clasamentul bombardierilor DN. „Speranța” care nu a reușit să înscrie nici un gol în poarta adversarilor a coborît pe la locul al optulea.

Clubul „Dacia” s-a menținut pe poziția a patra, învingînd rivalii de la „Dynamo-Auto2” cu un scor de 4: 1. Dubla pentru „Dacia” a fost realizată de fotbalistul ucrainean Alexander Kablaș, cîte o dată s-au făcut remarcați și Alexandr Bejan și Grigori Sarmov. Echipa „Zimbru”, care ocupă poziția a cincea, i-a învins în weekendul trecut pe rivalii de la „Ungheni” cu un scor de 4: 0 și a menținut decalajul de două puncte față de „Dacia”. Încă într-un meci din cadrul turului al 20-lea clubul „Academia” de la Chișinău i-a învins pe oaspeții de la „Petrocub” cu un scor de 2: 1 și a urcat în poziția a șasea.

Meciurile din turul 21 vor avea loc la 28 februarie și 1 martie. Clubul „Milsami” va juca în deplasare cu „Dinamo-Auto”, „Zaria” va găzdui „Academia” din capitală, „Dacia” va pleca la Ungheni pentru un meci cu echipa locală, și „Zimbru” – la Ceadîr-Lunga, unde se va întîlni cu clubul „Saxan”. Fotbaliștii de la „Petrocub” de la Hîncești vor disputa cu clubul „Speranța”, iar „Sheriff” va omite un tur, datorită faptului că în DN evoluează un număr impar de echipe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?