Premieră la Festivalul Mărțișor – oaspeți din China și Polonia

Premieră la Festivalul Mărțișor – oaspeți din China și Polonia

În cadrul ediției curente a Festivalului „Mărțișor”, pe lîngă invitații din țările care participau în mod tradițional la acest eveniment, vor evolua oaspeți din China și Polonia.

Astfel, pentru prima dată la Festival, împreună cu Orchestra Națională de Cameră din Moldova vor concerta artiști ai operei chineze „Tianjin” din Beijing și interpreți consacrați din Polonia – Monica Wolinska și Tadeusz Domanowski, informează NOI.md.

Pe lîngă aceștia, în spectacolele din cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” vor fi implicați artiști din alte 9 țări: Elveția, Italia, Federația Rusă, SUA, Marea Britanie, România, Germania, Belarus și Republica Moldova.

Concerte inedite ale Festivalului se vor organiza și în unele localități ale raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Criuleni, Cahul, Ialoveni, Hîncești, Ungheni, Cimișlia, Rîbnița și Molovata. Un moment inedit al „Mărțișorului” din acest an îl constituie prezentarea a opt spectacole în teritoriu de către Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.

În total, la ediția curentă vor avea loc 22 de spectacole în Chișinău și 26 în alte localități ale Moldovei.

Întreg programul Festivalului „Mărțișor” îl puteți vedea aici
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load