X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ministerul Sănătăţii respinge acuzaţiile socialiştilor

23 feb. 2017,, 16:00   Economie
4028 9

Ministerul Sănătăţii respinge acuzaţiile socialiştilor precum că majorarea taxelor la serviciile medicale îi va afecta pe toţi cetăţenii Moldovei.

Surse din cadrul Ministerului au relatat că noile tarife pentru serviciile medicale nu vor afecta cetăţenii ce deţin poliţă de asigurare medicală, care constituie circa 86% din populaţia ţării. Aceştia vor avea acces la servicii medicale gratuite şi tratamente compensate.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a dezminţit informaţia precum că majorarea tarifelor va limita accesul oamenilor, în special a celor cu venituri mici, la servicii medicale. Persoanele care au venituri mici sau nu au un loc de muncă sînt asigurate de Guvern. Pentru a benefica de asigurare medicală din partea statului, aceste persoane vor trebui să aibă oficial statut de şomer sau de beneficiar de ajutoare sociale.

Ministerul susţine că statul achită costul poliţelor medicale pentru 15 categorii de cetăţeni: preşcolari, elevi, studenţi, rezidenţi, doctoranzi, gravide, lăuze, persoane cu nevoi speciale, persoane cu statut de şomer, mame cu patru sau mai mulţi copii şi beneficiari de ajutoare sociale.

"Pentru aceste categorii de cetăţeni accesul la sănătate nu va fi un lux, ci un drept garantat de stat. Mai mult, oamenii asiguraţi medical de Guvern vor beneficia, datorită tarifelor majorate, de servicii medicale şi tratamente mult mai calitative", se arată în comunicat.

Ministerul menţionează că, potrivit legii, ajustarea tarifelor pentru serviciile medicale se face o dată la doi ani. Aceasta este o măsură obligatorie pentru buna funcţionare a sistemului de sănătate, aplicată în întreaga lume. În Republica Moldova, tarifele la serviciile medicale au fost ajustate ultima dată în 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?