Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cinci linii electrice vor fi supuse construcției si reparației

23 feb. 2017,, 10:00   Societate
1650 0

Miercuri, Guvernul a adoptat o hotărîre cu privire la executarea lucrărilor de construcţie şi reconstrucţie a cinci linii electrice.

Aceste lucrări au fost declarate drept "lucrări de utilitate publică de interes naţional", în contextul realizării proiectului "Reabilitarea reţelelor electrice de transport ale ÎS Moldelectrica". Potrivit hotărîrii, este vorba de liniile electrice cu tensiune înaltă: Drochia-Şuri, cu lungimea de 14,3 km; Şuri-Donduşeni, cu lungimea de 23,6 km; Chişinău-Hînceşti, cu lungimea de 25,5 km; Hînceşti-Cneazevca, cu lungimea de 42,7 km; Şoldăneşti-Ignăţe i, cu lungimea de 22 km. În total vor fi reparate 130 km.

Au fost finalizate lucrările de proiectare şi urmează să fie semnat contractul cu cîştigătorul tenderului. Suma totală a finanţării constituie peste 5,3 mil. euro, acordaţi de BERD şi Fondul de Investiţii pentru Vecinătate sub formă de grant. Termenul de executare a lucrărilor este de 24 luni.

Declararea utilităţii publice de interes naţional a respectivelor lucrări va permite procurarea, în scurt timp, a terenurilor private pe unde vor trece liniile. Terenurile aparţin la 745 de proprietari şi urmează să fie cumpărate la preţ de piaţă. Pentru procurarea acestora se estimează că va fi necesară suma de 262 mii lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?