X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un diplomat din Malaezia este suspect în cazul uciderii lui Kim Jong Nam

23 feb. 2017,, 05:00   Externe
3443 0

Autoritățile malaeziene au anunțat miercuri că un diplomat nord-coreean și un oficial al liniei aeriene de stat nord-coreene sunt suspecți în cazul morții lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian, și urmează să fie audiați, informează Reuters.

Khalid Abu Bakar, șeful poliției din Malaezia, a declarat că este vorba de Hyon Kwang Song (44 de ani, un al doilea secretar al ambasadei, și de Kim Uk Il, 37 de ani, un angajat al liniei aeriene de stat nord-coreene, Air Koryo. Khalid a declarat că cei doi se aflau îîn Malaezie, dar nu au putut confirma că se aflau în ambasadă.

”Au fost chemați la audieri. Sperăm că ambasada va coopera cu noi și ne va lăsa să-i audiem rapid. Nu ptem confirma că se ascund în ambsadp”, a precizat Khalid.

Potrivit lui Khalid, alți patru suspecți au fugit din țară pe 13 februarie, ziua atactului, iatr poliția malaeziană este „ferm convinsă” că au ajuns la Phenian.

Kim Jong-nam, 46 de ani, a fost ucis pe aeroportul internațional Kuala Lumpur pe 13 februarie, în timp ce se pregătea să se urce la bordul unui zbor spre Macau, unde locuia în exil alături de familia sa, sub protecția Beijing-ului.

Oficialii sud-coreeni și americani cred că fratele mai mare a lui Kim Jong-un a fost asasinat de agenți ai Coreei de Nord.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?