Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Șor a relatat cum i-a acordat credit lui Platon

22 feb. 2017,, 16:10   Societate
11174 16

Ilan Șor a fost audiat la Judecătoria Buiucani în calitate de martor în dosarul lui Platon.


Primarul orașului Orhei a fost escortat la ședințele de judecată de angajații structurilor de forță, deoarece se află în arest la domiciliu. Șor a vorbit, în special, despre faptul că el, în calitate de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”, i-a acordat lui Veaceslav Platon un credit în valoare de 180 de milioane de dolari, relatează NOI.md.

Ilan Șor le-a spus judecătorilor că, fiind președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”, el a confirmat alocarea lui Veaceslav Platon a unui credit în valoare de 180 de milioane de dolari printr-un apel telefonic. Acest lucru l-a comunicat pe coridoarele Judecătoriei Buiucani Eduard Rudenco, care apără interesele lui Platon. Potrivit lui, Șor a mărturisit ce parte a creditului alocat a fost transferată în conturile companiilor off-shore afiliate lui Platon. Platon, la rîndul său, insistă asupra faptului că nu a primit bani de la Șor.

Într-o conversație scurtă cu reporterii, Ilan Șor nu a dezvăluit detaliile ședinței, dar a spus ce atitudine are față de Platon. „El este un manipulator foarte talentat și cinic, care poate convinge cu ușurință interlocutorul său că albul este negru și viceversa. Platon este o persoană capabilă să întoarcă orice situație în beneficiul său și nu se sinchisește să-i ponegrească pe alți oameni. Orice persoană care îl cunoaște va fi de acord cu mine”, a declarat primarul orașului Orhei.

Precizăm că primii martori în dosarul lui Platon care au depus mărturie în instanță la 21 februarie au fost ex-președintele Consiliului de administrație „Victoriabank” Natalia Politov-Cangaș și actualul președinte al „Victoriabank”, Corneliu Ghimpu, nepotul liderului Partidului Liberal.

Reamintim că Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională pe 25 iulie 2016 în baza mărturiilor depuse de primarul Orheiului, Ilan Șor. În aceeași seară Platon a fost reținut la Kiev de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei. În noaptea spre 30 august omul de afaceri a fost extrădat în Moldova. După sosirea lui Platon la Chișinău, Judecătoria Buiucani l-a plasat în arest preventiv.

În noiembrie 2016 procurorii au pus sechestru pe proprietatea lui Platon, acțiunile lui în companiile rezidente și conturile bancare în sumă de 700 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și 10 ani pentru spălare de bani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?