X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Preoții din Transnistria, alarmați de accesul necontrolat al copiilor la internet

22 feb. 2017,, 14:15   Societate
1799 0

Preoţii din Transnistria şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu "accesul fără control al copiilor la internet".

Despre aceasta se menţionează într-un apel către enoriaşi al Eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari, care face parte din Mitropolia Moldovei.

"Ne adresăm avînd convingerea că la noi există înţelegerea comună a problemelor stringente care sînt astăzi în domeniul educaţiei copiilor şi adolescenţilor. În ultimii ani am avut de numeroase ori posibilitatea să ne convingem că tehnologiile informaţionale pot fi folosite atît pentru binele oamenilor, cît şi pentru a le face rău. Internetul oferă o mulţime de posibilităţi pentru misiunea creştină. Pe mîini bune şi cu experienţă, el poate fi folosit eficient pentru a propovădui creştinismul, credinţa şi dragostea", menţionează preoţii.

Ei constată că, în acelaşi timp, "tot mai des internetul devine un adevărat drum spre iad".

"Din internet poţi aduna nu doar informaţii importante, pozitive şi cognitive pentru studii, dar şi informaţii dure, care distrug personalitatea unui tînăr. Internetul atrage persoane cu o duhovnicie imatură şi atunci la om se formează dependenţa de calculator ca o formă de înstrăinare de viaţa reală. Este foarte dificil să te opreşti, să-ţi dai seama de ceea ce faci. Omul pierde autocontrolul, gîndirea limpede şi, fără să observe, se supune forţelor răului", se arată în document.

Autorii subliniază că, "dacă internetul poate avea o influenţă atît de păgubitoare pentru oamenii maturi, atunci asupra copiilor şi adolescenţilor el influenţează cu mult mai distructiv".

Potrivit documentului, 85% dintre adulţi nu limitează timpul de joacă al copilului la calculator, iar 74% le permit copiilor să urmărească filme cu violenţă şi să se joace în jocurile pe care le preferă copilul însuşi.

"Toate acestea demonstrează un dezechilibru în relaţiile profunde dintre părinţi şi copii. În ziua de astăzi este dificil să ignori posibilităţile informaţionale, însă acestea trebuie folosite pentru atingerea scopurilor propuse, iar distracţia sub formă de jocuri pe calculator să fie combinată cu activităţi în lumea reală. Nu trebuie admis ca internetul să fie cel care are influenţa principală asupra sufletelor tinere. Dacă soluţionarea acestor probleme va fi lăsată în continuare pentru mai tîrziu, societatea noastră riscă să rămînă fără viitor", se arată în adresarea adoptată la şedinţa Consiliului eparhial, condus de Arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari, Savva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?