Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avantajele implementării sistemelor ERP

22 feb. 2017,, 11:42   Ştiinţă şi IT
3480 0

După cum se știe, unul dintre obiectivele principale ale businessului este creșterea eficienței afacerii.

Eficiența presupune rezultatul activității companiei exprimat în indicatori financiari și operaționali. Eficiența este evaluată prin parametri precum venitul operațional net, rentabilitatea capitalului, venitul total al acționarilor, costurile operaționale nete și rotație a stocurilor (McKinsey, 2014).

Creșterea eficienței proceselor de afaceri și îmbunătățirea semnificativă a performanței financiare poate fi atinsă prin implementarea sistemelor ERP, deoarece acestea reprezintă un instrument de gestionare a proceselor cheie de afaceri ale unei întreprinderi.

Sistemele ERP sînt bazate pe principiul creării unui depozit de date comune, care conține toate informațiile companiei. Funcțiile principale ale sistemelor ERP includ: întocmirea specificațiilor tehnologice, formarea planurilor de vînzări și de producere, planificarea necesarului de materiale și componente, gestiunea stocurilor și achizițiilor, planificarea capacitații de producție, managementul finanțelor și proiectelor.

Conform studiilor, implementarea sistemelor ERP permite companiilor să-și mărească veniturile prin loialitatea clienților, să reducă costurile administrative și operaționale cu 15%, să micșoreze costurile comerciale cu 35%, să diminueze ciclul de implementare, să modereze nivelul stocurilor, să reducă creanțele, să crească rotația stocurilor și să îmbunătățească utilizarea mijloacelor fixe (Tadviser, 2013).

Drept consecință, sistemele ERP permit îmbunătățirea cooperării și interacțiunii dintre diferite departamente, reducînd în același timp costurile administrative și eliminînd problema de integrare a datelor diverselor aplicații. Sistemele ERP reprezintă un instrument pentru sporirea eficienței managementului și pentru luarea deciziilor strategice și tactice, bazate pe informații actuale și complete.

DAAC System Integrator este una dintre cele mai mari companii de pe piața sistemelor ERP în Republica Moldova. Ultimul proiect pe scară largă a fost implementarea "1C: ERP Enterprise Management 2" la compania Viorica Cosmetic. Rezultatul implementării unui sistem complex de gestionare a întreprinderii este reducerea costurilor de exploatare, îmbunătățirea calității de bugetare, raportarea financiară și planificarea afacerii, care, la rîndul său, a dus la o creștere a profitabilității întreprinderii și la îmbunătățirea eficienței proceselor de afaceri.

Mai multe informații despre proiectele ERP ale companiei DAAC System Integrator puteți obține accesând linkul http://1c.integrator.md/index.php/ru/.

Resurse
McKinsey. (2014). Viabilitatea organizației. http://www.vestnikmckinsey.ru/organizational-models-and-management-systems/Zhiznesposobnost-organizatsii-1
Tadviser. (2013). Sisteme ERP.

http://www.tadviser.ru/index.php/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8C%D1%8F:ERP-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%8B

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?