X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Statuia Libertății: banner cu inscripția "Bun venit, refugiaților!"

23 feb. 2017,, 00:00   Externe
4266 0

Poliția New York-ului (NYPD) caută necunoscuții, care au afișat pe Statuia Libertății banner-ul cu inscripția "Bun venit, refugiaților!", bannerul a rămas pe monument aproximativ o oră, fiind apoi scos de poliție.

Responsabilitatea pentru acțiune au luat-o asupra sa activiștii Mișcării "Alt Statue of Liberty", care are pe rețelele sociale reprezentanță. Potrivit declarației conducătorilor acesteia, acțiunea nu a fost înfăptuită de un anume grup organizat, ci pur și simplu de cetățenii, care au simțit nevoia anume astăzi să "spune ceva despre America", transmite NBC.

Canalul de televiziune menționează că acțiunea, cel mai probabil, s-a produs ca urmare a anunțului făcut de Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite (DHS), referitor la noile măsuri de sporire a controlului migrației.

"Bunica și bunicul meu au făcut cunoștință într-o tabără de refugiați după cel de-Al Doilea Război Mondial, mama mea a fost un imigrantă. Am dorit să reamintim că SUA mai este încă farul libertății în lume, deoarece țara a fost construită de către imigranți. Crearea barierelor pentru cei veniți din alte țări sau reprezentanții altor religii nu corespund valorilor noastre", se spune în comunicatul organizației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?