Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Viitorii pedagogi vor studia mai mult

22 feb. 2017,, 09:34   Societate
2217 0

Zeci de studenţi de la facultăţile pedagogice din ţară au ieşit astăzi în stradă.

Ei sînt nemulţimiţi că statul vrea să-i oblige să înveţe cu un an mai mult.

Viitorii profesori vor trebui să înveţe timp de trei ani teorie, iar un an vor studia psihopedagogie, mai exact - cum să le predea viitorilor elevi.

Ministerul Educaţiei susţine însă că modificările propuse corespund standardelor Uniunii Europene.

Studenţii susţin că în urma noilor modificări facultăţile de pedagogie vor deveni şi mai puţin atractive pentru tineri.

"Ca să studiezi, de exemplu limba şi literatura romînă în loc de trei ani, patru ani este o durată destul de mare şi cred că nu mulţi studenţi ar dori ca să studieze ştiinţele umanistice într-o perioadă atît de lungă", a menționat un student.
Nici profesoriii nu sînt de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei şi spun că modulul psihopedagic trebuie predat odată cu celelalte materii.

"Nu este vorba doar de o predare a unui conţinut teoretic, este vorba de abordare metodică a conţinutului şi atunci cu asta este bine să începem, după care poate urma şi o abordare ştiinţifică. Un an de zile pentru formarea pedagogică este prea puţin şi este lăsată pe locul doi", a spus lector superior, Universitatea Pedagogică "Ion Creangă", Larisa Sadovei.

În replică, reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că proiectul noului nomenclator vine, de fapt, să îmbunătăţească lucrurile.

Mai mult, la elaborarea acestui document au participat experți internaționali, specialiști ai ministerului și profesori universitari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?