Nepotul lui Ghimpu, audiat în dosarul Platon

Nepotul lui Ghimpu, audiat în dosarul Platon

La judecătoria Buiucani au fost audiați astăzi trei martori ai acuzării în dosarul lui Veaceslav Platon, printre care președintele Victoriabank, Corneliu Ghimpu, care este nepotul liberalului Mihai Ghimpu, dar și fostul președinte al băncii, Natalia Politova.

Aceasta din urmă a refuzat să ofere detalii despre audierea sa timp de trei ore, invocînd caracterul închis al ședinței.

„Pot să fac un titlu al declarațiilor date azi de doamne Politova: nu țin minte”, a declarat Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon. „Noi am dat peste 100 de întrebi, dintre care la 90% a răspuns cu „nu țin minte. [...] După declarațiile date, doamne Politova n-a confirmat de fapt învinuiri”, a afirmat acesta.

Potrivit procurorului care se ocupă de caz, întrebările părții apărării se repetau în multe ocazii sau se refereau la date concrete din anumite contracte, pentru care era nevoie de prezența contractelor respective: „În linii generale, martorii au confirmat depozițiile date în cadrul urmăririi penale”.

Avocatul lui Veaceslav Platon susține că clientul său are un proces verbal de constatare a echimozelor obținute în urma aplicării violenței asupra sa de către colaboratorii penitenciarului nr. 13 din Chișinău, locul unde este deținut, iar la bătaie a asistat și șeful penitenciarului. Pe acest caz Platon ar fi depus o plîngere la Procuratura Generală.

Potrivit avocatului omului de afaceri, acuzarea are în total 13 martori, inclusiv partea vătămată, Banca de Economii, iar apărarea are 20-30 de martori, identitatea cărora nu vrea să le dezvăluie.

La solicitarea avocaților, ședința de astăzi a fost amînată pentru mîine la ora 10.00, unde se va continua cu audierea martorilor.

Platon a fost exclus din ședințe pînă la pronunțarea sentinței în cazul său. Anterior, acesta a anunțat că a găsit două camere de supraveghere în celula sa din penitenciar.

Controversatul om de afaceri este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furați de la BEM prin intermediul companiilor offshore.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load