X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

La Riga a fost semnat un memorandum moldo-leton

21 feb. 2017,, 10:00   Societate
2154 1

Moldova și Letonia au semnat la Riga un memorandum de cooperare bilaterală în domeniului serviciului de reintegrare a persoanelor delincvente, transmite NOI.md.

În cadrul vizitei la Riga, viceministrul Justiției Anatolie Munteanu a avut întîlniri cu ministrul Justiției al Letoniei, Dzintars Rasnačs, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Raivis Cronbergs.

Documentul semnat stabilește dezvoltarea unui mecanism de colaborare pe segmentul supravegherii persoanelor aflate în conflict cu legea. Principalele direcții convenite de Republica Moldova și Letonia constituie armonizarea legislaţiei naţionale din domeniu cu cea europeană, sprijinul reciproc pentru facilitarea formării profesionale continue a consilierilor de probaţiune, schimbul de experienţe în domeniul detenţiei, reabilitării persoanelor şi cooperarea mai intensă în procesul expertizei judiciare.

„În cadrul întrevederilor am agreat continuarea aprofundării colaborării, în special privind monitorizarea electronică şi calitatea referatelor presentenţiale. De asemenea, vom implementa împreună cele mai înalte standarde în cazul detenției persoanelor, cu accent pe programele de resocializare. Vom organiza stagii de scurtă durată şi schimb al metodelor de cercetare. Colegii letoni au acceptat invitația de a ne vizita la Chişinău pentru a discuta mai pe larg perspectivele colaborării noastre bilaterale”, a afirmat Anatolie Munteanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?