Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Bătrîncea: Intrăm în primăvară cu un parlament nefuncțional

20 feb. 2017,, 14:41   Politică
3984 3

Parlamentul nu se va convoca în ședință plenară nici în această săptămînă, a declarat astăzi deputatul PSRM Vlad Batrîncea, citat de NOI.md.

În opinia lui, convocarea primei ședințe din sesiunea de primăvară-vară este tergiversată din cauză că nu există un consens în cadrul coaliției pe marginea agendei parlamentare.

„Din cîte am înțeles, nici în această săptămînă nu vom avea ședința plenară. Intrăm în primăvară fără a avea un parlament funcțional, nu sînt clare prioritățile legislative. Se vede și se cunoaște din mai multe surse că nu există o agendă clară, nu există o înțelegere în cadrul acestei majorități, ceea ce ne duce la ideea că el nu mai reprezintă votul cetățenilor. Oamenii au votat cinci fracțiuni, dintre care au rămas două și jumătate. Acest parlament nu mai este reprezentativ”, a explicat Vlad Batrîncea.

Și deputatul liberal-democrat Tudor Deliu s-a arătat nedumerit că deși sesiunea parlamentară a demarat la începutul lunii februarie, ședințele plenare încă nu au loc.

„O să fiu de acord cu dl Bătrîncea. E prea întîrziată data primei ședințe plenare, care nici măcar nu e cunoscută încă. Regulamentul prevede că prima ședință trebuie să aibă loc în luna februarie, sperăm ca măcar una să se desfășoare pînă la sfîrșitul acestei luni. Ședințele unor comisii parlamentare au loc încă de pe 16 ianuarie, prin urmare astăzi Parlamentul are ce discuta, mi-i greu să înțeleg de ce nu se convoacă”, a spus Deliu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?