Producătorii moldoveni de vinuri au luat cele mai multe medalii

Producătorii moldoveni de vinuri au luat cele mai multe medalii

Producătorii de vinuri şi băuturi tari din Moldova au obţinut şase din cele şapte mari medalii de aur la concursul de degustare "Black Sea Region WineS&Spirits Contest", care s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 15-16 februarie.

Evenimentul a fost organizat de compania "Poliproject Exhibitions" şi Uniunea Oenologilor din Moldova.

Deţinătoarea a două mari medalii de aur a devenit fabrica "Călăraşi Divin" pentru lichiorurile "Călăraşi Divin cu miere" şi "Călăraşi Divin cu miere şi migdale". Alte două medalii a obţinut vinăria "Vinuri de Comrat" pentru Cahor şi Muscat. Tot pentru vinul Cahor a obţinut medalie şi compania "Basarabia-lwin invest". Compania "Barza Albă" a obţinut Marea medalie de aur pentru divinul "Codru XXO – 20 ani".

Cea de-a şaptea Mare medalie de aur a obţinut-o compania "Sarajishvili" din Georgia, pentru un divin cu o vîrstă de maturare de şase ani. Acest producător devine laureat al concursului "Black Sea Region" al doilea an consecutiv.

Cele mai multe medalii le-a cucerit combinatul "Cricova" – 12, pe locul doi se află companiile "Fautor", "Vinuri de Comrat" şi "Agro Industrial Ceres" (România), care au obţinut cîte nouă distincţii. Pe locul trei se situează "Vinăria-Purcari", care are opt medalii. În total au fost oferite peste 130 de medalii. Acest număr mare de distincţii se explică prin faptul că la concurs au participat un număr record de mostre – peste 430.

Potrivit organizatorilor, 90% dintre mostrele participante la concurs au obţinut un punctaj ce le permitea să obţină distincţii, însă au cîştigat cele mai puternice.

La concurs au participat producători din Moldova, România, Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Rusia, Belarus şi Azerbaidjan. 
 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load