Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O furtună puternică face ravagii în California

18 feb. 2017,, 19:00   Externe
4700 0

Una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani face ravagii în California, SUA.

Numită de jurnaliști „bombogenesis” sau ”bombă meteo”, aceasta a măturat statul american, ucigînd cel puțin doi oameni, aducînd ploi torențiale, inundații severe și alunecări de teren.

Cel puțin doi oameni au murit în urma furtunii urmate de inundații puternice. Unul dintre ei a fost găsit mort în vehiculul său luat de ape, în timp ce al doilea s-a electrocutat. Potrivit autorităților locale, medicii au ajuns prea tîrziu pentru a le salva viețile.

Vîntul puternic a scos copaci din rădăcini, iar mai multe mașini au căzut în gropile uriașe din asfalt, săpate de puhoaiele de apă. Autoritățile locale au emis ordin de evacuare pentru cîteva localități, în timp ce mai multe drumuri au fost închise. Peste 250 de zboruri au fost anulate pe aeroportul internațional din Los Angeles.

Potrivit meteorologii, furtuna a adus vineri după-amiază precipitaţii de până la 20 de litri pe metru pătrat. Ploile vor continua pînă sîmbătă după-amiază.

Autorităţile monitorizează în continuare şi barajul de la Oroville, unde peste 180.000 de oameni au fost evacuați săptămîna trecută din cauza unei breşe apărute la o cale de evacuare a apei din lacul de acumulare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?