X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Copii de la o grădiniţă din Tohatin riscau să mănînce peşte alterat

18 feb. 2017,, 14:00   Societate
3325 0

Copiii care frecventează o grădiniță din comuna Tohatin, municipiul Chișinău, riscau să mănînce pește alterat.

Noroc de bucătărese, care au depistat acest lucru înainte ca mîncarea să ajungă pe mesele micuților.

Directorul instituției preșcolare a alertat autoritățile. Imediat, la faţa locului au venit experţii de la Centrul Municipal de Sănătate Publică şi cei de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor.

114 copii riscau să mânînce la prînz peşte cu paraziţi. Administrația instituției spune că este pentru prima dată cînd agentul economic furnizează produse alterate.

"Am observat că peștele era moale la burtă. Nu avea forma care trebuiește, cum trebuia să fie. Am anunțat doamna directoare, pe urmă comisia de triere, și am hotărît să dăm peștele înapoi, am chemat agentul economic", a spus Svetlana Daniuliuc, asistentă medicală.

"Peștele era foarte moale. Am anunțat organele competente și toți responsabilii de la toate instituțiile abilitate pentru a verifica și a lua probele respective. Dumnealui ne livrează de o lună de zile peștele. Am înlocuit peștele cu ou", a explicat Carabețchi Viorica, directoarea grădiniței numărul 223 din Tohatin.

Peștele a fost dus la laboratorul Centrului Municipal de Sănătate Publică.

"Vreau să mulțumesc administrației grădiniței că a avut curajul și a anunțat acest caz. Specialiștii au fost la fața locului, au prelevat peștele pentru analizele de laborator. Trebuie să vedem care este gradul de infectare, dar riscurile sînt contravenție administrativă până la sistarea activității", a subliniat Luminița Suveică, şefa Centrului de Sănătate Publică din Chişinău.

Părinții copiilor spun că astfel de cazuri au mai avut loc anterior:

"Peștele era cam rău, l-au returnat înapoi și au dat copiilor ou. S-au mai întîmplat cazuri, asta nu este prima dată cînd am înțeles că se returnează mîncarea.Educatoarele ne-au spus că astăzi a fost modificat meniul".

"Au mai fost cazuri. Ei întorceau şi iarăşi venea peştele stricat. Cum să fie normal, aceştia sînt nişte copii".

Rezultatele investigațiilor vor fi gata în câteva zile. Grădinița din Tohatin este frecventată de 172 de copii. Specialiştii spun că, dacă se va demonstra că agentul economic a furnizat produse alterate, acestuia îi va fi sistată activitatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?