X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un jurnalist a dezvăluit detalii despre fratele lui Kim Jong-un

18 feb. 2017,, 04:00   Externe
4539 0

Ziaristul japonez Yoji Gomi a dezvăluit detalii despre fratele vitreg al liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, care a fost ucis pe aeroportul din Kuala Lumpur acum cîteva zile.

În 2012 Gomi a lansat o carte, la baza căreia stau discuțiile personale și corespondența cu decedatul, iar cele mai recente comentarii au fost publicate de ziarul japonez Tokyo Shimbun.

Potrivit jurnalistului, Kim Jong-nam, chiar înainte de plecarea sa din Coreea de Nord, a optat pentru desfășurarea reformelor în țară. Anterior el și-a exprimat în repetate rînduri încrederea că regimul nord-coreean se va prăbuși fără schimbări și Kim Jong-un nu va rezista mult timp în postul de șef al republicii.

Totodată, Gomi susține că Kim Jong-nam niciodată nu s-a văzut cu fratele său mai mic, iar în timpul interviului personal, atunci cînd se aborda conducerea Coreei de Nord, el „transpira și era reticent”. „Se pare că el încerca să înțeleagă cum vor fi percepute cuvintele sale”, a menționat jurnalistul.

El și-a exprimat, de asemenea, încrederea că uciderea lui Kim Jong-nam ar putea duce la o înrăutățire a relațiilor dintre RPDC și China, un susținător vechi al Phenianului. Acest lucru, potrivit lui, este legat de faptul că victima locuia pe teritoriul Chinei, și chiar a primit garanții de securitate de la Beijing. „Pînă în prezent, China nu a lansat niciun comentariu oficial în acest sens. Acest lucru ar putea indica o oarecare nedumerire din partea lor”, a adăugat jurnalistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?