Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Primele declarații ale lui Botnari după ce a fost numit șef la „Moldovagaz”

17 feb. 2017,, 16:05   Economie
6923 8

Fostul ministru al Tehnologiei Informației, Vasile Botnari, respinge cu vehemență zvonurile precum că ar fi fost numit director la „Moldovagaz” prin intervenția președintelui Dodon, notează NOI.md.

Botnari a declarat într-un interviu pentru deschide.md că această informație a fost lansată în spațiul public de unii „pseudopoliticieni”, cu scopul de a denigra Partidul Democrat.

„Cred că pentru unii a fost un fericit prilej de a mai ieşi în evidenţă, pentru că altfel îşi dau seama bine că sînt dați uitării. Moldova, din păcate, are destule astfel de personaje, care, neavînd nimic concret de propus, inventează şi speculează. Există, am impresia, și o castă care este gata să multiplice orice informații, oricît de neverosimile ar fi, doar să mai arunce un pumn de noroi în direcţia democraților, din a căror echipă fac parte. Dar timpul o să dezumfle toate bulele acestea și va arăta cine și ce reprezintă: principalul criteriu de apreciere vor fi rezultatele”, a explicat Botnari.

Potrivit democratului, propunerea de înaintare a candidaturii sale la funcția de președinte al Consiliului de administrare „Moldovagaz” aparține Ministerului Economiei și a fost făcută la începutul lunii decembrie 2016, în momentul în care se pregăteau dosarele candidaților pentru a fi prezentate acționarului majoritar al „Gazprom”-ului.

Vasile Botnari a mai menționat că a primit această desemnare ca o provocare și ca o șansă de a contribui la îmbunătățirea situației din domeniu. „Nu am căutat niciodată căi ușoare în cariera profesională și nici nu mă sperie greutățile. „Moldovagaz” nu e o simplă întreprindere: este unul dintre cei mai mari agenți economici din țară, o întreprindere-cheie, de care depinde securitatea economică a țării și chiar bunăstarea socială a populației. Sînt, fireşte, conștient că nu va fi ușor şi că am de făcut faţă unor aşteptări mari”.

Fostul ministru recunoaște că nu a avut pînă în prezent tangențe cu domeniul gazelor naturale, dar spune că acesta este mai curînd un avantaj. „În orice domeniu am activat, am confirmat faptul ca experiența în management este un element cheie pentru succesul unei companii”, a conchis Botnari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?