X 
Cutremure stiri: 502

Lupu: Pîrlog va fi înaintat la funcția de procuror general

11 apr. 2013,, 16:27   Politică
4519 5
Foto: blogspot.com
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, îl va propune pe Vitalie Pîrlog la funcţia de procuror general, fără a ține seama de faptul dacă acesta se va bucura ori nu de susținerea deputaților. Declarația a fost făcută după ședința de azi a Parlamentului, relatează NOI.md.

Lupu susține că pe parcursul zilei de mîine va începe consultările cu Vitalie Pîrlog, dar și cu fracțiunile parlamentare, pentru a vedea care este poziția acestora.

“După consultări ne vom confrunta cu una din nouă situații: ori să-l înainteze, indiferent dacă se votează sau nu se votează pentru domnia sa, ori, dacă asta va fi cererea domniei sale, întelegînd că nu se votează sau nu sînt garanții – să se retragă. Voi veni cu această candidatură indiferent dacă va fi susținută sau nu”, a spus Lupu.

Fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pîrlog, a fost ales drept candidat la funcţia de procuror general, fiind selectat din opt pretendenți de către o comisie specială creată la solicitarea președintelui Parlamentului .

În același timp, fracțiunile parlamentare ale PCRM, PLDM și PL, au declarat că nu vor vota pentru acest candidat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав