Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reforma medicinei primare, una dintre priorităţile MS

17 feb. 2017,, 12:30   Societate
3213 4

Ministerul Sănătăţii vrea să reformeze medicina primară, pentru ca specialiştii să le acorde mai mult timp pacienţilor, iar oamenii să se adreseze mai des medicilor de familie.

În aşa mod, autorităţile consideră că vor putea preveni apariţia mai multor maladii în stare incipientă. Pentru a fi mai convingători, a fost lansată şi o campanie de informare.

Prin intermediul acestui spot, autorităţile vor să convingă oamenii să apeleze la medicul de familie cînd apare o problemă de sănătate.

"Nu e nevoie să apelăm la serviciile de ambulanţă atunci cînd este nevoie de o motivare să lipsim de la serviciu, sau cînd este necesar de a primi în regim de urgenţă un anumit medicament", a spus ministerul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Pentru a uşura munca medicilor ca aceştia să acorde mai mult timp pacienţilor va fi implementat un sistem informaţional automatizat.

"Medicul de familie este cel care trebuie şi poate să ofere o îndrumare şi cel mai bun plan pentru a păstra sănătatea şi pentru a trata eventualele afecţiuni dacă acestea au apărut", a spus ministrul sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Ministerul Sănătății intenționează să reformeze și sistemul spitalicesc prin crearea spitalelor regionale, care să asigure un acces mai calitativ la serviciile medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?