Refugiat sirian,condamnat la închisoare pe viaţă în Suedia

Refugiat sirian,condamnat la închisoare pe viaţă în Suedia

Un refugiat sirian a fost condamnat de un tribunal din Suedia la închisoare pe viaţă după ce s-a dovedit că în anul 2012 a participat la executarea a şapte militari guvernamentali în Siria, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

Curtea districtuală din Stockholm a decis că Haisam Omar Sakhanh s-a alăturat grupării Compania Suleiman în mai 2012 şi a executat o persoană folosind o puşcă de asalt.

Judecătorul Tomas Zander a precizat că victima a fost executată împreună cu alte şase persoane "în circumstanţe inumane".

Sakhanh a mărturisit că a participat la execuţie, dar s-a apărat spunînd că militarii executaţi au fost condamnaţi la moarte de o curte de justiţie legitimă şi el doar a urmat ordinile primite, ambele afirmaţii au fost însă respinse de judecătorii suedezi.

În 2011 şi 2012, sirianul a participat la protestele din Italia împotriva Guvernului de la Damasc, după care a revenit în Siria.

În 2013, Sakhanh a ajuns în Suedia unde a cerut drept de azil. Acesta nu a informat autorităţile în legătură cu participarea la execuţiile din Siria, astfel că la începutul anului 2016 a primit statutul de refugiat, însă la scurt timp a fost reţinut şi plasat în detenţie preventivă.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load