Rusia va plăti datoriile URSS pînă la sfîrșitul anului 2017

Rusia va plăti datoriile URSS pînă la sfîrșitul anului 2017

Rusia va achita toate datoriile externe ale fostei URSS pînă la sfîrșitul acestui an, cu ultima tranșă ce urmează a fi plătită Bosniei-Herțegovinei, a anunțat vineri Ministerul de Finanțe rus, relatează agenția Xinhua.

"Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele două țări l-au inițiat deja. Documentul trebuie doar semnat... Nu exista dificultăți în plată, problema va fi închisă pînă în vară", a relatat ziarul rus Izvestia citînd Ministerul de Finanțe. 
    
Săptămîna trecută, ministerul a anunțat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari către Macedonia și a declarat că singura datoria restantă din perioada sovietică este către Bosnia-Herțegovina. Ambele țări au apărut după destrămarea Iugoslaviei și au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste. 
    
Serviciul de presă al ministerului a confirmat că plata se va face dintr-o parte a bugetului 2017, avînd ca scop să lichideze datoriile cu o sumă de 512,3 miliarde de ruble (8,9 miliarde dolari). 
    
Ministerul de Finanțe a mai anunțat că acordul interguvernamental Rusia-Bosnia-Herțegovina va fi semnat de minister în numele guvernului și rambursarea datoriei se va efectua în termen de 45 de zile de la data ratificării sale.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load