X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avocat: Platon a fost înlăturat DEFINITIV de la ședințe

16 feb. 2017,, 13:34   Societate
5825 4

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, acuzat de procurori de escrocherie şi spălare de bani în dosarul fraudei bancare de la BC Banca de Economii și judecat într-un proces cu ușile închise, a fost înlăturat definitiv de la ședințele de judecată în dosarul în care este inculpat.


Anunțul a fost făcut joi, 16 februarie, de avocatul lui Platon, Eduard Rudenco, în cadrul unei conferințe de presă, unde apărătorii au dezvăluit ”o serie de grave ilegalități, comise de instanță” în raport cu clientul său.
Potrivit lui Rudenco, judecătoria Buiucani, care examinează dosarul lui Platon, a decis în cadrul ședinței din 15 februarie, unde lipsea apărarea omului de afaceri, ca ”Platon să fie înlăturat definitiv de la procesul de judecată contra sa pînă la pronunțarea sentinței”.

Amintim că joi, 16 februarie, s-a aflat că avocații au depistat pe corpul omului de afaceri, Veaceslav Platon, urme de violență. Potrivit apărătorilor, el a fost bătut pentru ca dosarul să fie examinat în lipsa inculpatului. Avocații au depus o plîngere în acest sens.

Potrivit apărării, aceste evenimente urmăresc ”reducerea la tăcere a lui Platon și organizarea examinării dosarului în lipsa lui, ceea ce, de fapt, le-a reușit”.

Amintim că la 15 februarie curent, s-a desfășurat o nouă ședință de judecată în dosarul Platon. Ședința a avut loc în lipsa avocaților, iar omul de afaceri a fost adus în clădirea judecătoriei cu un sac pe cap și într-un scaun cu rotile.

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, omul de afaceri, Veaceslav Platon, arestat în Ucraina, a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august 2016 la solicitarea procurorilor moldoveni.

Potrivit Procuraturii Generale, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 milioane de lei.

Din luna august 2016, timp de aproape jumătate de an, Platon se află în arest în Penitenciarul nr.13.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?