Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sturza comentează afirmațiile lui Candu

15 feb. 2017,, 12:50   Politică
11313 10

Fostul premier Ion Sturza califică drept „invenții de scenarii apocaliptice” afirmațiile spicherului Parlamentului precum că Moldova ar fi putut să dispară ca stat în 2016, comunică NOI.md.

Deși admite posibilitatea implicării anumitor serviciilor secrete în timpul protestelor antiguvernamentale din timpul numirii Guvernului Filip, Sturza spune că scopul lor ar fi fost altul.

„Domnule președinte al Parlamentului, Candu, cu tot respectul, nu încercați să scoateți compătimire și lacrimi din moldoveni! Nu inventați scenarii apocaliptice și conspirații. Dacă și s-au implicat «servicii» în situația dramatică din ianuarie 2016, au fost cele care v-au sprijinit să puneți mîna pe toată puterea în Moldova. Nu mă siliți să dau detalii și nume, mai sînt unii în funcții... Alții și-au «cerut iertare»”, a remarcat Sturza într-un comentariu public.

În opinia fostului prim-ministru, actuala coaliție a reușit „prin șantaj și corupere” să convingă partenerii de dezvoltare, invocînd pericolul „tancurilor rusești”. „Un argument penibil care, în timp, s-a dovedit că nu stă în picioare”, afirmă Sturza.

Mai mult decît atît, fostul demnitar este de părere că reluarea asistenței financiare pentru Republica Moldova nu este meritul guvernării, ci o „pomană” a partenerilor.

„Reușiți să dați salarii și pensii? Din datorii? Din pomana «partenerilor» speriați că la hotarele lor poate să apară o nouă zonă de instabilitate? Știți foarte bine și trebuie să o spuneți și moldovenilor: ajutorul financiar acordat astăzi de europeni și români nu mai este un element de dezvoltare. Este în exclusivitate o operațiune de securitate la hotarele estice”, a subliniat fostul premier.

Ion Sturza îl contrazice pe Andrian Candu și atunci cînd afirmă că partidele de la guvernare nu sînt iubite de cetățeni, pentru că ar fi salvat țara de la dispariție.

„Nu, domnule Candu! Moldova va «dispărea» natural, prin depopulare. Și fiți liniștiți, cetățenii vă vor vota, dar cu picioarele, plecînd din țară, în disperare”, a adăugat Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?