Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ucrainenii au lansat o dronă în Moldova (VIDEO)

14 feb. 2017,, 17:30   Societate
11607 0

Quadrocopterul (drona) Serviciului Grăniceri al Ucrainei s-a apropiat foarte mult de teritoriul Moldovei.


Astăzi, 14 februarie, în timpul lucrărilor de monitorizare a zonei de frontieră, aeronava fără pilot „Phantom” a depistat un cetățean moldovean care trecerea ilegal frontiera, relatează NOI.md.

Camera instalată pe quadrocopterul Serviciului Grăniceri al Ucrainei (SGU) a înregistrat infractorul, un cetățean al Moldovei în vîrstă de 37 de ani. Potrivit Serviciului de presă al SGU, ulterior infractorul a mărturisit polițiștilor de frontieră că el „a fost nevoit să treacă frontiera pentru a reveni acasă”. Cu toate acestea, angajații Direcției Sud a SGU au întocmit un proces verbal de contravenție.

Polițiștii de frontieră din Ucraina specifică că tehnologiile moderne le permit să reacționeze rapid la acțiunile contravenienților de pe frontiera moldo-ucraineană. Doar în anul trecut quadrocopterii SGU au ajutat la găsirea a 25 de persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în zona regiunii Odessa. Toate încercările au fost contracarate la timp.

De menționat că cooperarea autorităților Moldovei și Ucrainei în monitorizarea frontierei comune a fost unul dintre subiectele principale ale discuțiilor susținute la Kiev pe 13 februarie de către prim-miniștrii ambelor țări Pavel Filip și Vladimir Groisman. Părțile au ajuns, în special, la o înțelegere în chestiunea privind procesul de demarcare a frontierei, care, potrivit lor, ar trebui să fie finalizată pînă la sfîrșitul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?