Protest în fața MJ. „Vrem transparență în actul de justiție!” (VIDEO)

Protest în fața MJ. „Vrem transparență în actul de justiție!” (VIDEO)

Un grup de persoane au protestat în fața Ministerului Justiției, cerînd transparență în dosarele penale aflate în prezent pe rol, în special în cel al furtului din sistemul bancar.

Potrivit protestatarilor, furturile și crimele nu sînt secrete de stat, ei cerînd transparență în actul de justiție. „Țara trebuie să-și cunoască penalii, secretomania dăunează democrației”, au scandat aceștia, citați de NOI.md.

În fața protestatarilor a ieșit viceministrul Justiției Nicolae Eșanu. Întrebat de protestatari de ce de pe paginile instanțelor de judecată a dispărut rubrica ”Persoană care este judecată”, așa cum a fost pînă la 1 ianuarie, ministrul a răspuns:

„Noi trebuie să ne răspundem la întrebarea – pentru ce se creează o bază de date? Scopul bazelor de date este doar unul – de a permite persoanelor să cunoască practica judecătorească. Noi nu urmărim scopul de a permite să fie cercetată situația cu privire la o persoană concretă. A fost creată o comisie care să examineze cum să fie prezentată baza de date pe site. Portalul din Republica Moldova va fi în conformitate cu standardele internaționale. Baza noastră de date va fi exact ca baza de date a Curții Europene. Din cîte știu eu, va fi numele persoanei, însă doar numele de familie”, a explicat Eșanu.


 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load