Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lupu insistă în fața lui Timofti

10 apr. 2013,, 15:41   Politică
2921 2
Foto: noi.md
Consultările dintre șeful statului, Nicolae Timofti, și fracțiunile parlamentare din fosta AIE au fost inițiate la solicitarea Partidului Democrat. Declarația a fost făcută de liderul PD, Marin Lupu, la finele acestor consultări, relatează NOI.md.

Președintele Parlamentului a spus că, în cadrul consultărilor cu Timofti, el a insistat pe înaintarea candidatului la funcția de premier în cîteva zile.

“Ceasul trebuie pornit. Candidatul trebuie desemnat. Noi, clasa politică, partidele parlamentare, nu putem să ținem societatea într-o stare de suspans. Sînt cîteva zile la dispoziție pentru a fi desemnat candidatul. Trebuie să intrăm în zona constituțională, să vedem care va fi finalul acestui exercițiu”, a spus Lupu.

”Am discutat cu șeful statului despre pericolul anticipatelor”, a spus Lupu. Potrivit lui, un argument pentru care candidatul trebuie înaintat este faptul că tot mai mult se simte lipsa de eficiență în cadrul unor instituții de stat. Președintele Parlamentului susține că este de responsabilitatea șefului statului să decidă care va fi acest candidat.

Totodată, Lupu a spus că democrații nu-l vor vota pe Vlad Filat la funcția de premier de dragul numelui. “Noi nu vom vota pentru Vlad Filat de dragul numelui. Vrem mecanisme care să asigure combaterea corupției. Dacă vor fi oameni compromiși în noul guvern, nu vom vota pentru el”, a conchis Lupu.
Menționăm că singurul candidat la funcția de premier este prim-ministrul Vlad Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?