X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul Moldovei a fost obligat să plătească despăgubiri de milioane companiei Le Bridge

10 apr. 2013,, 13:08   Societate
4638 1
Foto : allmoldova.md
Republica Moldova a pierdut procesul de la Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investiţiilor (ICSID), iniţiat împotriva autorităţilor moldoveneşti de proprietarul companiei „Le Bridge Corporation Limited”, Franck Arif. Asta după ce Moldova a fost acționată în judecată pentru faptul că a anulat contractul ce prevedea crearea unei reţele de magazine „duty free” în Moldova. Decizia a fost adoptată de Tribunalul de Arbitraj Judiciar, format dintr-un spaniol, un belgian şi un german.

Astfel, tribunalul a constatat că Republica Moldova a încălcat norma TIB privind tratamentul just şi echitabil în raport cu investiţiile proprietarului companiei Franck Arif, plasate în cadrul Aeroportului Chișinău. Prin urmare, Moldova a fost obligată să restituie reclamantului investiţiile sale în magazinul din Aeroport. În cazul în care investiţiile nu sînt restituite în termen de 60 de zile, sau dacă propunerea Moldovei de restituire este respinsă de proprietar, care are dreptul discreţionar de a o respinge, Moldova va trebui să-i plătească daune în valoare de 35 136 294 lei.

Amintim că proprietarul companiei „Le Bridge Corporation Limited”, Franck Arif, a acţionat Moldova în judecată la Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investiţiilor, solicitînd achitarea sumei de 50 de milioane de euro în calitate de compensaţie pentru prejudiciul material cauzat de anularea contractului care prevedea crearea unei reţele de magazine „duty free” în Moldova. Ulterior, Cabinetul de Miniştri a aprobat o hotărîre privind alocarea unei sume de peste 1 milion de dolari pentru casa de avocatură ”DLA Piper”, care trebuia să apere interesele Moldovei în judecată, în cazul iniţiat de către ”Le Bridge”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?