X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Primăria vrea să cumpere autospeciale germane la mîna a doua (VIDEO)

13 feb. 2017,, 11:58   Capitala
3646 0

Străzile capitalei sînt deszăpezite cu utilaje ce au o vechime de circa 48 de ani. Unele dintre acestea nici nu mai fac față sarcinilor.

În acest sens, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, vrea să procure autospeciale la mîna a doua, din Germania, relatează NOI.md.

„Exdrupo trebuie să ia mai multe autospeciale de deszăpezire de tip german. Este nevoie să achiziționăm utilaje second hand, de care ne putem permite”, a declarat Chirtoacă.

Șeful Î.M. „Exdrupo”, Ștefan Racu, a menționat că marea majoritate a autospecialelor au fost procurate în anii 1974-1978. „Mai sînt cîteva din 2004 și unele din 2012. În total întreprinderea deține 16 autospeciale pentru deszăpezire”, a precizat Ștefan Racu.

„Am văzut că pe străzile capitalei, de la ora 7.00, intervin doar serviciile noastre: colegii de la Direcția locativă, cei de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi și de la «Exdrupo», dar nu am văzut să lucreze muncitori de la alte direcții. Străzile principale sînt deszăpezite, însă pînă la nivel de gospodărie, fără participarea fiecăruia, rămîne doar să ne revoltăm, dar nici să depunem efort pentru a schimba situația. Apoi, într-o săptămînă trec toate și se uită”, a adăugat primarul.

Potrivit șefului Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Eliferii Haruța, pe parcursul săptămînii trecute au fost antrenați în jur de 80 de angajați ai întreprinderii, iar pe străzile capitalei a fost împrăștiat peste 2000 de tone de material antiderapant. Pe parcursul nopții au funcționat în jur de șapte unități de deszăpezire, iar ziua – 20-40 de unități.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?