Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Începe Carnavalul de la Veneția

12 feb. 2017,, 12:30   Externe
2273 0

Veneția și-a îmbrăcat hainele de sărbătoare – măști colorate, costume de epocă și focuri de artificii.

Toate acestea vor inunda Veneția, unde astăzi începe unul dintre cele mai faimoase carnavaluri din lume. Evenimentul se va desfășura în perioada 11 februarie și 28 februarie.

Sute de mii de oameni din întreaga lume vor lua cu asalt Veneția, acolo unde se dă startul distracției. Carnavalul de la Veneția, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate din întreaga lume, începe astăzi, sub măsuri sporite de securitate.

În fiecare an, în această perioadă, toate străzile, canalele, pieţele şi fiecare colţişor al Veneţiei se transformă într-o uriaşă scenă pentru spectacolele şi petrecerile carnavalului.

Tradiţia carnavalului are mai mult de opt secole, dar din 1979, de cînd este organizat în fiecare an, carnavalul practic s-a globalizat şi este tot mai mult legat de toate culturille lumii.

Festivităţile de deschidere şi cele de închidere ale carnavalului sînt cele mai aglomerate.

O tradiţie foarte veche a momentului de deschidere este „Zborul îngerului” din Piaţa San Marco. Personajul care întruchipează un înger „zboară” de pe Turnul Campanile pe deasupra mulţimii adunate în piaţă şi a cortegiul de personaje istorice, în frunte cu Dogele şi soţia acestuia.

Carnavalul de la Veneția este un motiv de bucurie și pentru un român care realizează celebrele măști, într-un atelier din Buzău. O mască relizată de Dorin Georgescu are un preț începînd de la 20 euro și poate ajunge chiar și la 150 de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?