Un teren din parcul Valea Morilor a fost recîștigat de Primărie

Un teren din parcul Valea Morilor a fost recîștigat de Primărie

Un teren de peste 4 hectare din Valea Morilor a fost recîștigat de Primăria municipiului Chişinău, transmite NOI.md.

 Potrivit Serviciului de presă al primăriei capitalei, aceasta a obținut cîștig de cauză într-un proces judiciar privind dreptul de proprietate asupra terenului. Decizia a fost emisă de Curtea Supremă de Justiție pe 8 februarie 2017.
 
Reamintim că în 2012 Asociația Obștească Clubul Sportiv ”Phoenix” a solicitat în instanță dreptul de arendă, posesie și folosință asupra acestui teren pentru o perioadă de 10 ani, în scopul amplasării unui obiectiv sportiv.
 
Este vorba despre un teren aflat în zona de parc, gestionat de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi". Cazul a fost judecat în instanțe de diferite nivele, reclamantul recurgînd la diferite tertipuri, inclusiv prin utilizarea de succesor în drepturi avînd ca scop final înstrăinarea terenului care este bun public.
 
Instanța supremă a decis menținerea terenului ca bun municipal, conform hotărîrii primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea AO Clubul Sportiv ”Phoenix" privind obligarea Consiliului municipal Chișinău de a transmite în arendă, posesie și folosință a terenului din Parcul Valea Trandafirilor.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load