X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ultima carte a scriitoarei Augustina Șiman a fost scoasă de sub tipar (VIDEO)

11 feb. 2017,, 12:00   Societate
3559 0

După ce „Cămașa lui” a cucerit publicul de acasă, dar și de peste hotare, scriitoarea Augustina Șiman lansează cartea „Despre ea”, care a fost așteptată de o mulțime de cititori.

„Despre ea” este o carte despre femei, într-o ediție limitată și puțin mai deosebită decît restul cărților semnate de Augustina pînă acum, notează NOI.md.

A încercat să descopere femeile, chiar dacă pare un lucru imposibil. A scos la iveală cele mai deosebite caractere și trăsături feminine, ca mai apoi acestea să devină o sursă de inspirație și motivație pentru cei care vor citi cartea ei.

„M-au inspirat în mod deosebit femeile care, la un moment dat al vieții, conștientizează că merită mai mult, că pot să facă mai mult, deoarece, după părerea mea, potențialul feminin nu este utilizat nici 50 la sută din tot ceea ce poate fi o femeie cu adevărat”, a mărturisit Augustina, intervievată de NOI.md.

Potrivit autoarei, scopul ascuns al cărții este „de a motiva femeile să mai iubească o dată după ce au iubit de o mie de ori, să-și aprecieze atuurile și să le descopere continuu”. „Mesajul cărții, spune Augustina, este de a ne întregi cu fiecare persoană care pleacă din viața noastră, deși pare a fi un lucru foarte complicat, lucrurile țin de viziuni, în primul rînd”.

Cartea conține zeci de texte și 30 de citate. Fiind întrebată de ce se întîlnesc atît de multe citate în opera ei, Augustina a răspuns că, atunci cînd îi veneau zeci de gînduri concomitent și nu știa cum să le structureze mai bine, găsea un citat prin intermediul căruia reda totul odată.

De ce a optat pentru coperta unde apar patru chipuri diferite de femei? De ce pe lîngă text, de data aceasta Augustina a optat ca „Despre ea” să conțină și zeci de fotografii? De ce după lansarea oficială a acestei cărți va urma o pauză în cariera ei de scriitoare? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și alte detalii despre opera scriitoarei aflați din interviul ce urmează.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?