Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul a examinat mersul recuperării banilor sustrași din bănci

10 feb. 2017,, 15:45   Societate
9326 10

Guvernul Moldovei a examinat evoluția recuperării banilor sustrași din sistemul bancar al țării.

Totodată, prim-ministrul Pavel Filip a îndemnat să se depună eforturi maxime pentru recuperarea cît mai urgentă a mijloacelor sustrase și finalizarea investigării fraudei bancare, relatează NOI.md.

Astfel, în cursul primei ședințe din acest an a Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, prezidate de Pavel Filip, au fost discutate etapele și procesul de recuperare a activelor, comercializare a gajurilor, rambursare a creditului de urgență, precum și dificultățile întîmpinate.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Guvernului, totodată, conducătorii organelor de drept responsabili pentru investigarea fraudei bancare, precum și cei ai Băncii Naționale a Moldovei, au informat despre acțiunile întreprinse, colaborarea cu alte instituții din țară și din străinătate în vederea investigării și recuperării mijloacelor financiare fraudate.

Prim-ministrul a dat o apreciere pozitivă colaborării dintre instituțiile publice, orientate spre atingerea obiectivelor legate de recuperarea cît mai rapidă a banilor fraudați, precum şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei infracțiuni de rezonanță sporită.

Pavel Filip a menționat că așteptările oamenilor sînt foarte mari și în acest sens el a solicitat să fie întreprinse în continuare măsuri conjugate și depus efort maxim pentru mobilizarea tuturor factorilor de decizie în vederea accelerării proceselor legate de recuperarea și investigarea fraudei bancare.

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost instituit la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip și reprezintă o platformă de discuţie consultativă, care are sarcina de a asigura colaborarea între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?