X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Cetățenii Republicii Moldova nu au fost capabili să scrie "Dictarea totală" excelent

9 apr. 2013,, 14:15   Societate
3806 0
Foto: lenta.ru
În Republica Moldova s-au făcut totalurile "Dictării totale-2013." Cum a fost informat portalul NOI.md de către preşedintele Comitetului organizatoric al Comisiei Centrului Rus de Știință și Cultură, Victor Costeţchi, lucrarea a fost scrisă de către concetățenii noștri, în general, destul de bine. Aproximativ 27% au primit note pozitive, 11% au fost aproape de rezultatele pozitive, iar lideri evidenţi au fost doar 4 participanţi.

"Dictarea a fost destul de dificilă, în special, punctuația. Acesta conținea un dialog dificil, complicat cu semnele autorului. Cu sarcina ortografică s-a descurcat majoritatea participanților, ceea ce nu se poate spune de punctuație. Am fost plăcut surprinși și încîntați de faptul că la acțiunea noastră au participat de două ori mai mulți oameni, decît ne-am așteptat. Unii au participat cu întreaga familie. Acest lucru sugerează faptul, că oamenii sînt preocupaţi de problemele cărturăriei", - a menţionat Victor Costeţchi.

La Chișinău s-a dictat cea de-a treia parte a eseului scriitoarei Dina Rubina la tema "Internetul: întru bine sau rău". Textul conținea 317 cuvinte și a fost calculat pentru o jumătate de oră.

În acest an, Chişinăul s-a alăturat pentru prima oară campaniei internaționale, la care au participat 128 de persoane de toate vîrstele ‒ de la 12 pînă la 80 de ani. Elevi, studenți, jurnaliști, scriitori și politicieni. Lucrările au fost apreciate conform sistemului de 5 note.

Rezultatele "Dictării totale-2013" vor fi comunicate la 10 aprilie. Însă ele pot fi văzute deja mîine pe site-ul totaldict.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?