X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Candu își reiterează angajamentul cu privire la Acordul de asociere

10 feb. 2017,, 10:50   Politică
3033 8

Moldova va continua implementarea cu eforturi duble a prevederilor Acordului de asociere cu UE, a declarat Andrian Candu în timpul unei întrevederi cu oficiali de rang înalt din Irlanda, informează NOI.md.

Spicherul Parlamentului a explicat că, în pofida criticilor din partea opoziției cu privire la Acordul de asociere, autoritățile vor depune un efort dublu pentru a implementa prevederile documentului. Declarația a fost făcută de Candu la întîlnirea cu președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail. Politicianul i-a solicitat suport politic în vederea promovării temelor legate de Moldova în structurile Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Părțile au mai discutat posibilitatea schimbului de experiență pe dimensiunea reglementării diferendelor de pe teritoriul fiecărei părți. Candu a anunțat că optează pentru deschiderea unei reprezentanțe diplomatice la Dublin, pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și asistență consulară pentru diasporă. La rîndul său, oficialul irlandez a declarat că moldovenii sînt emigranți respectați și cu o reputație bună.

Sean O Fearghail a acceptat să viziteze Republica Moldova pînă la finele acestui an, la invitația președintelui Parlamentului.

Menționăm că Andrian Candu efectuează în această săpătămînă o vizită de lucru în Marea Britanie și Irlanda.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?