Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Găgăuzia va extinde cooperarea cu Societatea de Afaceri Turco-Azeră

10 feb. 2017,, 09:45   Economie
3331 1

Comitetul Executiv al Găgăuziei a semnat un Memorandum de cooperare cu Societatea de Afaceri Turco-Azeră, relatează NOI.md.

Documentul a fost semnat de către prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban, și președintele Consiliului de administrație al Societatea de Afaceri Turco-Azeră, Cemal Yangın.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, reprezentanții Societății de Afaceri Turco-Azere, în frunte cu Cemal Yangın, au sosit în Găgăuzia într-o vizită de lucru. La Comrat membrii delegației au avut o întîlnire cu bașcanului Irina Vlah.

Părțile au discutat un spectru larg de probleme, ce țin de cooperarea în domeniul economiei. Potrivit lui Cemal Yangın, Societatea de Afaceri Turco-Azeră funcționează de peste 15 ani. În Găgăuzia delegația a sosit la solicitarea ministrului Economiei al Turciei, cu care bașcanul Găgăuziei s-a întîlnit în cadrul vizitei sale oficiale în Istanbul din decembrie 2016. Scopul vizitei a fost familiarizarea cu cele mai acceptabile ramuri ale economiei sub aspectul comerțului reciproc și al investițiilor.

Șefa autonomiei a menționat rolul deosebit al Turciei în dezvoltarea sferei social-economice a Găgăuziei. Unul dintre importanții parteneri ai Găgăuziei pe arena internațională și în lumea turcică este Statul Azerbaidjan.

Bașcanul a specializat că Găgăuzia este deschisă atît pentru investitorii din Vest, cît și pentru cei din Est, iar odată cu intrarea în vigoare a Acordului de comerț liber dintre Moldova și Turcia, oportunitățile pentru activitatea întreprinderilor turce în Găgăuzia sînt practic nelimitate.

Din partea sa Cemal Yangın a specificat principalele direcții de cooperare – industria textilă, turismul, industria ușoară, sectorul financiar-bancar.

În cadrul vizitei la Comrat grupul de întreprinzători în componență extinsă s-au mai întîlnit cu agenții economici din Găgăuzia specializați în fabricarea produselor agricole, vinicole, a conservelor și preparatelor farmaceutice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?