Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Activiştii: în Moldova trebuie creată o televiziune publică alternativă

9 feb. 2017,, 16:15   Societate
3761 3

Activişti civici consideră că Moldova are nevoie de un post de televiziune publică alternativ. Conceptul unui astfel de post de televiziune a fost prezentat, joi, în cadrul unei mese rotunde, de fostul preşedinte al Partidului Societăţii Progresiste (PSP), Marin Livadaru.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că postul de televiziune Moldova 1 este unul de stat, dar încearcă să se poziţioneze ca unul public, deşi nu este aşa, deoarece politica editorială a acestuia este controlată de guvern.

În opinia sa, noul post tv alternativ ar trebui creat urmînd exemplul posturilor de televiziune publice din Germania, Franţa şi Austria.

Livadaru a spus că la dezvoltarea conceptului el s-a consultat cu experţii din domeniul televiziunii. Conform conceptului, postul de televiziune trebuie să aibă aproximativ 40 de angajaţi - jurnalişti, redactori, operatori, iar în consiliul de supraveghere - opt reprezentanţi ai organizaţiilor publice şi patru reprezentanţi din diferite domenii.

"Pentru chiria şi pregătirea spaţiilor, achiziţionarea echipamentelor şi pentru costurile primare este nevoie de aproximativ 1,5 mil. euro", a estimat el.

Participanţii la discuţii au fost de acord că principala problemă în lansarea unei astfel de televiziunii va fi găsirea finanţelor pentru primul an, pînă cînd postul TV va deveni cunoscut şi va începe să aibă cîştiguri.

Livadaru a propus două surse de finanţare. Prima sursa să fie un proiect de lege care va include o taxă obligatorie de 4% de la vînzătorii de echipamente audio şi video. A doua sursă va fi acordarea către grupurile de ONG-uri, care vor oferi fonduri pentru televiziune, a unei ore de emisie pentru a discuta despre problemele ce le preocupă sau de a primi finanţare din partea organizaţiilor neguvernamentale internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?