X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministrul britanic de Externe, a renunţat la cetăţenia americană

9 feb. 2017,, 12:46   Externe
2274 0

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a renunţat la cetăţenia americană, potrivit unui document publicat de Departamenul Trezoreriei din SUA în care sunt listate toate persoanele care au renunţat la statutul de cetăţean american în ultimul trimestru al anului 2016.



Ministrul britanic de Externe apare în lista Trezoreriei cu numele Alexander Boris Johnson, forma scurtă a numelui său complet, Alexander Boris de Pfeffel Johnson, relatează cotidianul The Washington Post.

Johnson nu a anunţat public această decizie, iar Ministerul de Externe de la Londra nu a avut încă nicio reacţie la aceste informaţii.

Johnson, care la scurt timp după referendumul privind separarea Marii Britanii de UE a fost numit în funcţia de ministru de Externe, s-a plâns în mai multe rânduri în legătură cu unele probleme cauzate de dubla cetăţenie, în special în ceea ce priveşte plata de taxe în SUA. Astfel orice persoană cu cetăţenia americană, chiar trăind în străinătate, este obligată să-şi declare veniturile la administraţia fiscală americană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?