X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost descoperită a 12-a peșteră cu manuscrise de la Marea Moartă

10 feb. 2017,, 01:00   Externe
4427 3

A fost descoperită o nouă peșteră cu manuscrise de la Marea Moartă. Din păcate, manuscrisele au fost furate.

Manuscrisele de la Marea Moartă aînt printre cele mai importante texte descoperite vreodată, a căror vechime datează din primele trei secole după Christos. Manuscrisele au fost găsite în 11 peșteri, în urmă cu peste 60 de ani, iar arheologii au descoperit acum o nouă peșteră care a conținut "fără nicio îndoială" manuscrise de la începuturile creștinismului. Din păcate, aceste manuscrise au dispărut fără urmă, potrivit Newatlas.com.

Excavațiile au fost efectuate într-o peșteră la vest de Qumran, pe țărmul vestic al Mării Moarte. S-a descoperit că peștera conținea rulouri de la Marea Moartă. Mai multe borcane de depozitare și capace din perioada celui de al doilea Templu au fost, de asemenea, găsite în nișele de-a lungul pereților peșterii și în interiorul unui tunel lung.

Din păcate, vasele erau toate sparte și conținutul lor fusese sustras. Descoperirea unui tîrnăcop din fier datînd din 1950 (stocat în tunel pentru a fi utilizat mai tîrziu) dovedește că peștera a fost jefuită.

Arheologii Oren Gutfeld și Ahiad Ovadia de la Institutul de Arheologie al Universității Ebraice din Ierusalim au făcut această descoperire cu ajutorul profesorului Randall Price și al studenților de la Liberty University din Virginia, SUA.

Pînă în prezent, experții au crezut că doar 11 peșteri conțin suluri de manuscrise. Odată cu descoperirea peșterii, cercetatorii au sugerat acum că aceasta va deveni "Pestera 12".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?