X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ghimpu s-a răzgîndit în privința candidaturii lui Munteanu

9 feb. 2017,, 09:29   Politică
14026 19

PL nu va mai înainta candidatura lui Valeriu Munteanu la funcția de ministru al apărării, a anunțat liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, citat de NOI.md.

Potrivit lui Ghimpu, decizia a fost luată după refuzul categoric al lui Igor Dodon de a-l desemna în funcție pe Munteanu. Ghimpu a menționat că, în cazul în care insista pe această candidatură, exista riscul ca Valeriu Munteanu să piardă și funcția de ministru al mediului.

„Noi vom analiza și vom veni cu o altă candidatură. Asta-i situația. Nu vrem să-l pierdem pe dl Munteanu ca ministru. E bun ministru. Premierul nu poate veni cu un demers de numire pînă nu-l eliberează din funcția de ministru al mediului. Atunci Dodon o să emită decretul de eliberare din funcție de la Mediu și nu va semna la Apărare”, a specificat Ghimpu în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Anterior, Curtea Constituțională a stabilit că președintele poate respinge doar o singură dată și în mod argumentat un candidat propus la funcția de ministru. Dacă acel candidat este înaintat repetat, șeful statului este obligat să-l desemneze. Cu toate acestea, Igor Dodon a declarat că nu se va conforma deciziei, chiar cu riscul suspendării sale din funcție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?