X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Părinți, către parlamentari: A trecut un an de cînd batem alarma

8 feb. 2017,, 18:30   Societate
3913 3

„Stimați parlamentari, deja s-a împlinit un an de cînd am început a alerta autoritățile despre neregulile din domeniul alimentației copiilor din școli și grădinițe”.


Așa începe adresarea unui grup de părinți, „ai căror copii frecventează grădinițele de stat din Chișinău”, către deputații din Parlament, transmite NOI.md.

„Deși batem alarma de un an, nu putem obține ca copii noștri, locuind într-o țară agrară, să aibă sistematic fructe și legume proaspete pe masă. Deși avem atîtea organe și autorități abilitate să supravegheze siguranța alimentară a micuților – ANSA, centre de sănătate publică, ministere și direcții, pe masa copiilor noștri ajung alimente necalitative, alterate și cu termenul expirat. Deși sînt declarate transparente și publice, achizițiile alimentelor pentru școlile și grădinițele din Republica Moldova sînt în continuare netransparente și reprezintă surse de îmbogățire pentru unii, iar pentru copiii noștri – surse de boli digestive și spitalizări”, se menționează în adresarea părinților.

Această adresare vine ca răspuns la nemulțumirea parlamentarilor care afirmă că la audierile publice cu participarea reprezentanților comitetelor părintești s-au prezentat doar cinci persoane.

La rîndul lor, grupul de părinți care semnează această adresare afirmă: „Aceste consultări publice au fi fost anunțate din timp de către reprezentanții Parlamentului, dar unde? Oare chiar considerați că părinții verifică zilnic pagina web a Parlamentului? S-au prezentat doar trei părinți de la Orhei, o bunică din Chișinău și o mămică și mare a fost dezamăgirea membrilor Comisiei”.

Grupul de inițiativă cere să fie repetată ședința cu părinții, iar data, ora și locația evenimentului să fie anunțată din timp prin intermediul mass-mediei, pe rețele de socializare, și nu doar pe pagina web a Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?