X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volvo Cars marchează 20 de ani de implementare a sistemului de tracțiune integrală

7 feb. 2017,, 12:06   Ştiri Auto
1703 0
Producătorul de mașini de clasa premium Volvo Cars marchează 20 de ani de la crearea sistemului mecanic de tracțiune integrală.
«În Suedia automobilele Volvo sunt numite «framkomlighet», ceea ce înseamnă «poți ajunge oriunde, indiferent de condițiile climaterice ». Este o parte importantă a patrimoniului nostru. Această caracterizare spune exact cine suntem și de unde ne tragem. Recent am început instalarea sistemului de tracțiune integrală cu utilizarea motoarelor electrice pe modelele noastre cele mai notorii - aceasta ne-a permis să dăm automobilelor un plus de putere și de calități de conducere », - spune Henrik Green, vicepreședinte-senior în cercetări și elaborări Volvo Cars.
Perfecționarea și dezvoltarea tehnologiilor tracțiunii integrale permit sporirea calității șofatului, asigură mașinii un comportament stabil și o aderență fermă cu carosabilul. În rezultat șoferul se simte mai sigur la volan, automobilul – mai dinamic, iar consumul de combustibil – mai redus.
«Implementarea tehnologiei de electrificare ne va permite să facem sistemul de tracțiune integrală și mai flexibil în exploatare. Se și vede deja, avem exemplul lui XC90 T8 Twin Engine, la care roțile din spate sunt puse în mișcare de un motor electric. Când vom trece în totalitate la electromobile și alte tipuri de transmitere a tracțiunii către roți, vom obține un control mai exact asupra fiecărui motor electric și a fiecărei roți , ținând cont de particularitățile carosabilului sau de stilul șofatului », - adaugă Henrik Green.
Cu perfecționarea tehnologiei tracțiunii integrale, a scăzut greutatea părții mecanice a sistemului și a sporit eficiența lui. Cu implementarea tehnologiei eficiente Active On Demand (activarea tracțiunii integrale după necesitate) sistemul controlează toate cele patru roți, iar transmiterea cuplului către roțile din spate se face atunci când apare necesitatea. Sistemul controlează propulsia astfel, ca să asigure parametrii optimi de conducere a automobilului, comportamentul stabil al acestuia pe drum și ambreiajul cu carosabilul în orice clipă. În prezent sistemul mecanic de tracțiune integrală Volvo Cars este reprezentat de o construcție modulară și utilizat pe toate modelele Volvo.
«Noi înțelegem necesitățile clienților noștri. Înțelegem, că ei au nevoie de un sistem flexibil de tracțiune integrală, care în mod automat și foarte rapid se adaptează condițiilor de circulație pe orice anotimp. Sistemul de tracțiune integrală , în mare parte, este tehnologia care asigură securitatea, și de care depind caracteristicile dinamice ale automobilului. De aceea noi vrem să oferim clienților noștri posibilitatea de a conduce automobilul sigur, echilibrat, plăcut, cu sentimentul controlului total asupra situației », - spune Henrik Green .
În prezent, din numărul total de modele noi din seria 90, comandate în Suedia, cota modificațiilor cu tracțiune integrală constituie peste 50%. Pentru toată gama de modele Volvo Cars acest indice trece de 40%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?