Volvo Cars marchează 20 de ani de implementare a sistemului de tracțiune integrală

Volvo Cars marchează 20 de ani de implementare a sistemului de tracțiune integrală
Producătorul de mașini de clasa premium   Volvo Cars  marchează  20 de ani de  la crearea  sistemului mecanic de tracțiune integrală.
 «În Suedia automobilele   Volvo sunt numite «framkomlighet», ceea ce înseamnă   «poți ajunge oriunde, indiferent de condițiile climaterice ». Este o parte importantă a patrimoniului nostru.  Această caracterizare spune exact cine suntem și  de unde ne tragem. Recent am început instalarea sistemului  de tracțiune integrală cu utilizarea motoarelor electrice  pe modelele noastre cele mai notorii   - aceasta ne-a permis  să dăm automobilelor un plus de putere și de calități  de conducere  », - spune Henrik Green, vicepreședinte-senior  în cercetări și elaborări  Volvo Cars.
 Perfecționarea și dezvoltarea tehnologiilor tracțiunii integrale  permit  sporirea calității șofatului, asigură   mașinii un comportament stabil și  o aderență  fermă cu carosabilul. În rezultat șoferul se simte  mai sigur  la volan, automobilul – mai dinamic, iar consumul de combustibil – mai redus. 
 «Implementarea tehnologiei de electrificare  ne va permite să facem sistemul  de tracțiune integrală  și mai flexibil în exploatare. Se și vede deja, avem exemplul  lui    XC90 T8 Twin Engine, la care roțile din spate  sunt puse în mișcare  de un motor electric.  Când vom trece în totalitate la  electromobile  și alte tipuri de transmitere a tracțiunii către roți, vom obține  un control mai exact  asupra fiecărui motor electric și  a fiecărei roți , ținând cont de  particularitățile  carosabilului  sau de stilul șofatului », - adaugă Henrik Green.
Cu perfecționarea  tehnologiei tracțiunii integrale,  a scăzut  greutatea părții mecanice a  sistemului și a sporit eficiența lui.  Cu implementarea  tehnologiei eficiente    Active On Demand (activarea tracțiunii integrale după necesitate)  sistemul controlează toate cele patru roți, iar transmiterea  cuplului către roțile din spate se face  atunci când apare necesitatea.  Sistemul controlează propulsia astfel, ca să asigure parametrii optimi de conducere a automobilului, comportamentul stabil al acestuia pe drum și ambreiajul  cu carosabilul în orice clipă. În prezent sistemul mecanic  de tracțiune integrală   Volvo Cars este reprezentat de o construcție modulară și utilizat  pe toate modelele   Volvo.
 «Noi înțelegem necesitățile clienților noștri.  Înțelegem, că ei au nevoie de  un sistem flexibil de tracțiune integrală, care  în mod automat și foarte rapid se adaptează  condițiilor de circulație pe orice anotimp. Sistemul de tracțiune integrală , în mare parte, este  tehnologia care asigură  securitatea, și de care depind caracteristicile  dinamice ale automobilului. De aceea  noi vrem să oferim clienților noștri   posibilitatea de a conduce  automobilul sigur, echilibrat,  plăcut, cu sentimentul controlului total asupra  situației  », - spune Henrik Green .
   În prezent, din numărul total de  modele noi din seria 90, comandate în Suedia, cota modificațiilor cu tracțiune integrală constituie peste 50%. Pentru toată gama de modele Volvo Cars acest indice trece de   40%.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load