Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Marian Lupu nu exclude că la organizarea dezordinilor din 2009 au contribuit forţele din afară

8 apr. 2013,, 10:02   Politică
4957 5
Foto: timpul.md
Preşedintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, nu exclude că în spatele organizatorilor evenimentelor din 7 aprilie 2009, care au culminat cu devastarea sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei, stau forţe din exterior.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el şi-a motivat spusele prin faptul că "pentru organizarea unor asemenea manifestaţii sînt necesare surse financiare, capacităţi şi forţe".

"Au fost acţiuni violente, agresive şi bine organizate. A rămas să găsim răspunsul la întrebarea: Cine a stat în spatele acestor acţiuni? Ceea ce s-a întîmplat pe 7 aprilie trebuie de studiat, de anchetat, de găsit detalii necunoscute încă", a spus spicherul.

El a mai declarat că nu vrea ca dosarul pe marginea evenimentelor din aprilie 2009 să se încheie la fel cum a fost în 1989 la Bucureşti, pentru că "teroriştii care au ucis un număr mare de oameni nu au fost pedepsiţi".

Potrivit lui Lupu, este "o tradiţie proastă" de a ne reaminti despre evenimentele din 7 aprilie sau altele tragice doar în ajunul acestora. "Acest lucru denotă lipsa unei abordări sistematice şi profesionale", a spus Lupu.

Pentru săptămîna viitoare în Parlament se planifică audierea raportului Procuraturii Generale cu privire la desfăşurarea anchetei pe marginea evenimentelor din 7 aprilie 2009.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?