Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Încă un partid vrea referendum în „problema miliardului”

6 feb. 2017,, 09:55   Politică
3307 4

Unul dintre obiectivele Platformei „DA” în acest an se referă la inițierea unui referendum pentru anularea legii privind convertirea în datorie de stat a miliardelor furate, comunică NOI.md.

Această sarcină politică a fost trasată în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al partidului. Potrivit liderilor „DA”, inițiativa organizării unui referendum va fi pusă în aplicare în cazul în care președintele nu va iniția plebiscitul în timpul apropiat, așa cum și-a luat angajamentul.

Printre prioritățile Platformei se mai regăsesc reluarea protestelor și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Membrii „DA” își mai propun să blocheze orice tentativă de modificare a sistemului electoral, dar și să nu admită adoptarea legii amnistiei fiscale propusă de guvernare. Totodată, Platforma mai urmărește să intensifice cooperarea cu partenerii externi, în vederea monitorizării „situației reale” din țară.

„Trebuie oprită evoluţia Republicii Moldova în direcţia unui stat autoritar. În Republica Moldova este necesară restabilirea imediată a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a libertăţii presei, precum şi încetarea dezbinării societăţii pe criterii etnice şi geopolitice. Moldova are nevoie de o nouă guvernare cu adevărat proeuropeană, care să implementeze reforme reale şi concrete, menite inclusiv să combată sărăcia şi clivajele sociale”, se arată în Rezoluția adoptată de membrii „DA” la congresul extraordinar.

Anterior, și PSRM și-a exprimat intenția de a iniția un referendum în vederea anulării legii care transformă în datorie de stat creditele de urgență acordate celor trei bănci devalizate. Premierul Pavel Filip a declarat însă că acesta ar fi inutil, întrucît legea în cauză și-a consumat deja efectul juridic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?