Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Avocatul Valerian Mînzat a primit 30 de zile de arest

4 feb. 2017,, 16:30   Societate
5361 1

Avocatul Valerian Mînzat va sta în arest preventive pentru un termen de 30 de zile.

O decizie în acest sens a fost luată de către judecătorul Ghenadie Pavliuc, de la Judecătoria Buiucani, care a acceptat demersul procurorilor pe acest caz. Valerian Mînzat a declarat că s-a așteptat la pronunțarea unei asemenea hotărâri și că o va contesta în instața superioară. Judecătorul a mai decis arestul imediat al avocatului-vedetă și plasarea lui la Penitenciarul nr.13 din municipiul Chișinău.

Valerian Mînzat s-a declarat nevinovat și a respins acuzațiile procurorilor anticorupție precum că ar fi implicat într-un caz de escrocherie. El a spus că a încheiat un contract de asistență juridică cu o clientă pentru a-l transfera pe soțul acesteia, condamnat în Federația Rusă, pe teritoriul Republicii Moldova în mod de urgență. Mânzat spune că valoarea contractului era de 20 de mii de euro, bani ce ar fi fost necesari pentru transferul condamnatului, achitarea escortării, transportul cu avionul și cazarea, toate fiind incluse în contractul semnat, cu eliberarea bonului de casă.

Procuratura i-a ridicat lui Valerian Mînzat 3 automobile de lux, fapt contestat de către învinuit. El susține că niciunul dintre automobile nu îi aparțin lui, ci unei companii de leasing.

Procurorul pe acest caz, Mariana Botezatu, a declarat că avocatul nu avea semnat un contract de asistență juridică pentru angajamentul pe care și l-a luat față de clienta sa, de a-l aduce pe soțul său în Republica Moldova într-un termen de o lună și jumătate. Procurorul a mai spus că există înregistrări din care reiese că avocatul a amenințat-o cu răfuieli pe femeie, în cazul în care aceasta va întreprinde acțiuni împotriva lui, după ce avocatul nu și-a respectat angajamentul luat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?